İş

Kahramanmaraş’ta Depremzedeler Yerel Yemeklerle Geçimini Sağlıyor

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta yaşanan depremin ardından aile ekonomisine katkıda bulunmak isteyen gelin ve görümce, yöresel ev yemekleri yaparak geçimini sağladı.

Sakarya’nın konteyner kenti Onikişubat ilçesinde Kahramanmaraş’a ilişkin yöresel işler yapıp satan 2 çocuk annesi Aysel Akgün (44) ve 3 çocuk annesi Selma Akgün (39), konteynerlerinde yöresel yemekler yaparak hizmet veriyor. işyerleri. Depremde iş yerlerinin yıkıldığını belirten Akgün, “Deprem sonrası kendi çabalarımızla toparladığımız iş yerimizde el yapımı ve tamamen doğal ürünler yaparak kendi ayaklarımız üzerinde durmaya çalışıyoruz.”

Kahramanmaraş’ın kültürel yemeklerini tanıtmaya çalıştıklarını söyleyen yengesi Aysel Akgün Üzüm, “Deprem nedeniyle iş yerimizi kaybettik. Depremde enkaz altında kaldı, kurtaramadık. Makinelerimizi alamadığımız ve maddi sıkıntı yaşadığımız için şu anda yöresel yemekler pişiriyoruz.Kahramanmaraş ile ilgili kültürel yemekler Yöresel yemekleri tanıtmaya çalışıyoruz.Reçel gibi yöresel yemekler yaparak kendi ayaklarımız üzerinde durmaya çalışıyoruz. çeşitleri, turşu, mumbar dolması, kuru dolma, pekmez, gözleme. Depremden önce borçlarımız vardı, ödemeye çalışıyoruz. Bir kadın olarak herkese çalışmasını tavsiye ediyorum. Deprem sonrası toparlanma aşamasındayız. Çalışanlar “İhtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Kendi ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyoruz. Artık hayattayız ve her şey için minnettarız” dedi.

Depremin ardından birkaç ay kendilerine gelemediklerini söyleyen gelin Selma Akgün, “Daha önce bir iş yerimiz vardı, eşimle birlikte işletiyorduk. İş yerimiz depremde yıkıldı ve su altında kaldı. Moloz. İş yerimizi, arkadaşlarımızı ve birçok arkadaş topluluğumuzu kaybettik. Konteynerde yerel yemeklere dayalı bir iş kurmaya karar verdik.” Bu kararı vermemiz iyi oldu. Depremden sonra birkaç ay toparlanamadık. Evde kalmak bizim için daha kötüydü. İşletmemizi yöresel yemeklere dayalı olarak kurduk. Buradaki eserler tamamen el emeğidir. Her şeyi kendi emeğimizle yapıyoruz. Burada yapılan çalışmaların tamamı doğaldır. Kendimiz yapıyoruz, “Kendimiz üretiyoruz. Tarhana, içli köfte, reçel çeşitleri, mumbar ve turşu yapıyoruz. Çoğunlukla ev yemeği yapıyoruz. Şu anda işlerimiz çok iyi gidiyor” dedi. – KAHRAMANMARAŞ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu